Banner
Humus maken


Ik houd van humus. Zoon & zwager, beiden vegetariërs, houden van humus. Er zijn dus geregeld twee dankbare klanten voor dit oude gerecht uit het nabije oosten, dat je met een keukenrobot snel en gemakkelijk kunt maken. Het recept voor humus vinden we voor het eerst in een Egyptisch kookboek uit de dertiende eeuw. Maar algemeen wordt aangenomen dat het gerecht millenia ouder is. De ingrediënten worden namelijk al sinds mensenheugenis gegeten in de bakermat van de beschaving: het land tussen de Eufraat en de Tigris.

Ingrediënten
Example
1 blik gekookte kekererwten,
een paar eetlepens tahin
een paar schepjes komijnpoeder
citroensap
(olijf)olie
zout en peper
(de hoeveelheid kruiden hierboven, naar eigen smaak)
Bereiden
Example
Hummus kan je eten als voorafje, bijgerecht of als hoofdschotel - al lijkt me dat laatste alleen voor mensen met een heel kleine portemonnee. Je kan het natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar het zelf maken is een klusje van niets, het is lekkerder en je bent veel goedkoper uit. Hiernaast zie je de ingrediënten.

Iedere Turkse groentenboer heeft dit spul in de schappen staan. Hoe je het maakt - dat laat ik je met deze video - een testje van mijn nieuwe video-editor-samen-met de-opnames uit mijn fotocamera - zien
Filmpje