Banner
Salade verte au lard croustillant


'Verzin eens een leuke salade voor mij', vroeg iemand eens. Ja, dacht ik, alles is eigenlijk al een keer gemaakt en verzonnen. En een leuke salade, wat is at eigenlijk? Wat zal ik nu eens verzinnen. De recepten die de meeste mensen lekker vinden, hebben altijd een contrast. De salade moet een contrast hebben. En niet ingewikkeld zijn. Al kokend in mijn hoofd, kwam dit op. 't Sausje komt uit Marquay in de Dordogne; bedacht door Malou

Spek bakken en drogen
Example
Je begint met het uitbakken van de spekreepjes op een heel zacht vuurtje. Je kan zo nu en dan het uitgebakken spekvet weggooien en als de reepjes mooi uitgebakken zijn leg je deze tenminste tien minuten op een bord of een plank, zodat ze mooi bros uitdrogen.
Vinaigrette met kerrie
Example
Ondertussen kan je mooi de vinaigrette maken, 3 delen olie, 1 deel azijn, beetje mosterd, zout, peper en een klein beetje honing en een klein schepje kerriepoeder.

De sla even wassen, drogen en in een schaal doen, vervolgens schik je de spekreepjes er bovenop. De vinaigrette eroverheen en je hebt een heerlijk eenvoudige salade waarin in je mond het zachte blad de krokante spek ontmoet....